Haptotherapie Amsterdam

Weet jij niet (meer) wat je drijfveren zijn en heb je continue het gevoel dat je vastloopt? Zowel lichamelijk als emotioneel? Wil je je bewust worden van jezelf en wat er met je gebeurt, dit zodat je kunt kijken naar wat je kan en wat je wil. En wil je daar uiteindelijk ook naar kunnen handelen?

Herken je dit of kun jij op een aantal van de deze vragen met ja antwoorden dan is haptotherapie Amsterdam zeker voor jou het overwegen waard. Meer weten wat haptotherapie Amsterdam voor jou kan betekenen?

Lees dan zeker verder.

haptotherapie amsterdam

Wat is haptonomie en haptotherapie?

De wetenschap die zich richt op direct lichamelijk contact, voelen, aanraken en de ontwikkeling van het menselijk gevoelsleven. Dat is in het kort wat haptonomie is. Haptonomie is feitelijk de leer van het menselijk gevoelsleven.
Haptotherapie is een toepassing van haptonomie, de leer van het gevoel. Als je uit balans bent laat je lichaam dat hoe dan ook merken, het zendt signalen uit. Haptotherapie leert je de signalen te verstaan en is een begeleiding voor iedereen die wordt belemmerd in zijn of haar zelfontplooiing. Eenvoudiger gezegd haptotherapie is een erkend vakgebied binnen de gezondheidszorg, waarbinnen de haptotherapeut zich richt op de kwaliteit van leven en gezondheid.

Wat kan haptotherapie Amsterdam voor jou betekenen?

Ben je uit balans dan zul je dat direct aan je lichaam merken. Het zendt als het ware signalen uit. Met behulp van haptoptherapie leer je de signalen te verstaan en te begrijpen en hier ook iets mee te gaan doen zodat je weer vrij kunt zijn in je eigen zelfontplooiing. Haptonomie en haptoherapie klinken wellicht wat zweverig voor veel mensen, maar niets is minder waar.

Ik laat je voelen wat er met je lijf gebeurt door middel van oefeningen en aanrakingen. Je lijf laat je namelijk voelen wat goed voor je is. Ben je gespannen of juist niet, je lijf zal je exact vertellen hoe het met je gaat. Weer gaan letten op wat je lijf je wil zeggen en hierop ook gaan handelen, dat is het uiteindelijke doel van haptotherapie. Niet zweverig maar een heel concrete en praktische manier van therapie dus.

Door middel van haptoptherapie kunnen er goede resultaten worden behaald op diverse terreinen. Ervaar je bijvoorbeeld stress, oververmoeidheid, chronische pijnen of overspannenheid dan kan de inzet van haptotherapie zeker waardevol zijn.

Haptotherapie Amsterdam: leert je luisteren naar je gevoel

Bij Sigrid Stam, haptotherapeut in Amsterdam, leer, onderzoek en oefen je samen hoe je jezelf (weer) kunt gaan voelen en (weer) vertrouwd kan raken met je gevoelens. Want meer en beter luisteren naar je lijf werkt als het ware als een kompas en kan je helpen bij het maken van keuzes. Een mens kan via zijn of haar zintuigen voelen hoe het is en of iets als prettig wordt ervaren of niet, zeer waardevolle informatie die je richting kan geven. Lees vooral verder als je wilt weten waar ik je concreet bij kan helpen.

Sigrid Stam – haptotherapie Amsterdam

Sigrid Stam, haptotherapie Amsterdam kan je helpen bij het ‘meer naar binnen voelen’, met andere woorden: “Hoe is het met mij?” Wat dat betreft heeft haptonomie zeker raakvlakken met het idee van mindfulness, je wordt opmerkzaam voor wat er in je lichaam gebeurt of aan het gebeuren is. Alles wat we dagelijks meemaken heeft invloed op hoe wij ons voelen die dag. Sommige gebeurtenissen of mensen geven ons enorm veel energie en soms kosten gebeurtenissen of mensen ons juist energie.

Als je jezelf de ruimte geeft om helemaal jezelf te zijn, dan geef je ook de ander die ruimte.

Waar kan haptotherapie Amsterdam bij helpen?

Haptotherapie Amsterdam kan je helpen bij het jezelf persoonlijk willen ontwikkelen vanuit jouw voelend vermogen. Specifiek kan haptotherapie je helpen bij:

  • Gewoon lekkerder in je vel willen zitten
  • Stress en spanningen
  • Lichamelijke klachten (die mogelijk een psychische oorzaak kunnen hebben).
  • Bijvoorbeeld rugpijn, nekpijn, moeheid…
  • Burn-out klachten
  • Wanneer je moeite hebt met het aangeven van je grenzen
  • Een vol hoofd en geen rust in je hoofd hebben
  • Hulp bij je eigen persoonlijke ontwikkeling

Wil je direct een afspraak maken? Uiteraard kan dat, neem vooral contact met mij op, ik help je graag verder.

Verzekering haptotherapie Amsterdam

Haptotherapeutische behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars, al of niet gedeeltelijk, vergoed. Vraag in ieder geval dit wel even voor de zekerheid na bij je eigen zorgverzekeraar. Overigens hanteren zorgverzekeraars wel de voorwaarde dat je je laat behandelen bij een geregistreerde haptotherapeut.

Wat dat betreft ben ik aangesloten met mijn praktijk haptotherapie Amsterdam aangesloten bij de Vereniging van Haptotherapeuten.

Behandeling zonder verwijzing: haptotherapie Amsterdam

Wil je je laten behandelen door mij, dan heb je daar geen verwijzing van je huisarts voor nodig. Haptotherapie valt namelijk binnen de zogenaamde eerstelijnszorg. Je kunt dus direct met mij een afspraak maken.

Haptotherapie Amsterdam: integer en toegankelijk

Mijn cliënten omschrijven mij als betrokken, integer, toegankelijk en kundig. Persoonlijk vind ik het vooral belangrijk om vooral met iedereen die bij mij komt transparant en open te zijn in het contact.

Praktijkovereenkomst haptotherapie Amsterdam

Kwaliteit in de zorg die ik verleen staat voor mij hoog in mijn vaandel. Bij onze eerste afspraak vraag ik je om de praktijkoverkomst te ondertekenen of direct per e-mail te bevestigen. Je kun de praktijkoverkomst hier direct downloaden en inzien. 

Praktijkruimten haptotherapie Amsterdam

Goed om te weten, ik heb twee praktijken waar ik mensen verder help te leren luisteren naar hun gevoel. Mijn praktijk in Amsterdam is gevestigd aan de Weesperstraat 402. Sinds kort heb ik ook een praktijk in Zaandam, deze is gevestigd aan de Nicolaes Maesstraat 2 – Unit 216 C in Zaandam.

Tarieven en betaling

De prijzen voor een intake of een sessie kun je gewoon bij mij op mijn website terugvinden. In het algemeen kost een sessie € 85 en duurt 55 minuten. Zit je nu wat krapper bij kas, ben je bijvoorbeeld student of moet je rondkomen van een minimuminkomen? Geen zorg, ik hanteer dan in overleg een ander tarief. Overigens ben ik met mijn praktijk niet BTW plichtig en hoef dus geen BTW in rekening te brengen.

Meer weten over haptotherapie Amsterdam?

Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Kijk dan vooral rond op mijn website of neem contact op voor meer informatie. Ik vertel je graag meer over haptonomie en wat dat voor jou kan betekenen.

In verbinding zijn met wat er feitelijk is,
stopt het alsmaar denken en najagen van wat je vindt dat je zou moeten zijn.

Praktijk in Amsterdam
Weesperstraat 402
1018 DN Amsterdam

Praktijk in Zaandam
Nicolaes Maesstraat 2 - Unit 216 C
1506 LB Zaandam

Contactgegevens
T: 06-44570201 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

KvK: 34353761 | Lidnummer van de vereniging van haptotherapeuten: A846
Zorgverlenerscode AGB: 90111927 | Praktijkcode AGB: 90070686

© Sigrid Stam Haptotherapie 2021   |   Voorwaarden   |   Privacy   |   Sitemap
Ontwerp: Studio Captain   |   Realisatie: Harry Bevers   |   Fotografie: Erik Jan Koopmans

© Sigrid Stam Haptotherapie 2021   |   Voorwaarden   |   Privacy
Ontwerp: Studio Captain   |   Realisatie: Harry Bevers   |   Fotografie: Erik Jan Koopmans

KvK: 34353761 | Lidnummer van de vereniging van haptotherapeuten: A846
Zorgverlenerscode AGB: 90111927 | Praktijkcode AGB: 90070686