Skip to main content
haptotherapie weesperstraat amsterdam

Over mij

Sigrid Stam
GZ - Haptotherapeut

Ik ben Sigrid Stam (1971).  Met veel plezier werk ik als GZ-Haptotherapeut en Oefentherapeut Cesar. Dit doe ik vanuit mijn praktijk aan de Weesperstraat in het centrum van Amsterdam. Per 1 maart 2022 open ik een tweede praktijk voor haptotherapie in Zaandam.

Bewust voelen en het gevoelsleven ontwikkelen is voor mij inmiddels een reis van twintig jaar. Als haptotherapeut breng ik mensen weer in contact met zichzelf en in contact met hun omgeving. Voelen is voor iedereen een eerste natuur, maar is veelal een tweede natuur geworden.

Mijn ontwikkeling als therapeut begon in het jaar 2000 aan de Hogeschool van Utrecht waar ik de studie tot Oefentherapeut Cesar volgde.

haptotherapeut amsterdam sigrid stam

In 2006 opende ik de deuren van mijn eigen praktijk, waar ik ook als psychosomatisch oefentherapeut werk. Tot 2020 heb ik de opleiding tot haptotherapeut gevolgd aan de Academie voor Haptonomie.

Vanuit mijn paramedische achtergrond en ervaring heb ik aandacht voor de persoonlijke betekenis en oorzaken van klachten. Je lijf helpt jou door ongevraagd signalen af te geven. Signalen die je uitnodigen om voor jezelf te zorgen. Wat jouw lichaam je vertelt, en wat jouw onderliggende behoeften zijn, onderzoek ik graag samen.

Cliënten omschrijven mij als toegankelijk, integer, betrokken en kundig. Zelf vind ik het als therapeut belangrijk om open en transparant te zijn in het contact, om zo goed af te kunnen stemmen op wat ik waarneem bij de ander, zodat ik daarop in kan spelen.

Jezelf ontplooien en je ontwikkelen als mens en therapeut vind ik heel belangrijk. Ik ben actief in een intervisiegroep met collega’s, lees vakliteratuur en neem regelmatig deel aan cursussen en opleidingen om mijn kennis up-to-date te houden.

Clienten aan het woord

Ik heb mijn sessies met Sigrid als heel prettig, integer en plezierig ervaren. Ik werd me bewust van patronen die me niet meer dienden. Naast de gesprekken met scherpe vragen en observaties, merkte ik in de oefeningen en de aanrakingen op de bank wanneer ik verkramp, in de weerstand schiet, of bang word. Door de signalen van mijn lijf in een veilige ruimte op te merken, kan ik in situaties die het leven me voorschotelt beter en eerder voelen wat ze met me doet. Ik heb geleerd wat ik kan doen om meer bij mezelf te blijven. Sigrid is invoelend, authentiek en warm. Ik voelde me ondanks mijn zenuwen in de eerste sessie meteen op mijn gemak. Ik raad haptotherapie bij Sigrid aan. Het is ontzettend waardevol om in een maatschappij waar je vooral leert te denken en rationaliseren te leren meer te gaan voelen. Ik ben meer vanuit mijn eigen behoeften gaan leven! Ik voel me meer in balans, rustiger en sterker."

- Tessa

"Ik vind het super fijn om met Sigrid te kunnen kijken naar hoe mijn lijf reageert voordat mijn hoofd het door heeft. Sigrid heeft een heldere en open blik waardoor ik mij gezien en gesteund voel. Vaak herken ik de waarde van wat ik ervaar pas achteraf, en dat maakt deze vorm van therapie juist zo bijzonder."

- Asta

"De haptotherapie bij Sigrid brengt mij heel direct in contact met mijn gevoelens en emoties. Ik ervaar dat ik emoties durf toe te laten, dat ze er mogen zijn. Door het toelaten van mijn kwetsbaarheid voel ik me steviger en meer weerbaar. Het werken met Sigrid is bijzonder. Zij is integer, sensitief, toegankelijk, deskundig en heel fijn. En er mag ook worden gelachen!"

- Bram

"Sigrid heeft me geholpen te onderzoeken hoe ik spanning en emoties in mijn lichaam vasthoudt en hoe dat tot klachten leidt. Dankzij haar begeleiding ben ik me daarvan bewuster geworden en kon ik eraan werken, waardoor de klachten die ik had met onder andere mijn ademhaling verminderd zijn. Ook ben ik gaan reflecteren op mijn interactie met andere mensen en mijn houding naar hen toe. Wat kost, en wat geeft me energie? Hoe kan ik daar balans in brengen en hoe reageert mijn lichaam dan? Sigrid hielp me op een prettige en warme manier om dat soort vragen te integreren in mijn dagelijks leven."

- Djuna

"Door het toelaten van mijn kwetsbaarheid voel ik me steviger en meer weerbaar."
Bram

Praktijk in Amsterdam
Weesperstraat 402
1018 DN Amsterdam

Praktijk in Zaandam
Nicolaes Maesstraat 2 - Unit 216 C
1506 LB Zaandam

Contactgegevens
T: 06-44570201 | E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.